10 okt 2024

AMBASADOR EU SATLER DA SE NE BAVI FORMIRANJEM POSTIZBORNIH KOALICIJA KAO NJEGOVA PRETHODNICA POPA

0 Comment
Nakon odlaska Oane Kristine Popa Evropska unija je delegirala gospodina Johana Satlera da obavlja funkciju ambasadora u Crnoj Gori.
Nadam se da ambasador Satler neće krenuti stopama njegove prethodice Pope i baviti se sastavljanjem postizbornih koalicija.
Nakon 30.avgusta ambasadorka Popa se permanento bavila sastavljanjem vlada koje su Crnu Goru povele u sunovrat.
Gospođa Popa je posebno bila posvećena misiji da se oslabi DPS i da on ne bude dio izvršne vlasti, što do kraja nije uspjela sprovesti u djelo.
Prosto je nevjerovatno da se ambasadorka EU žustro zalagala da partije Milana Kneževića i Andrije Mandića koje su prepoznate kao proruske budu dio
“evrooske” vlade Milojka Spajića, koja je sve osim evropska.
Gospodin Satler će imati težak zadatsk da pokuša ispraviti svu štetu koju je tokom diplomatske misije napravila njegova prethodnica Oana Kristina Popa.
Za Crnu Goru bi bilo veoma značajno da se ambasador Johan Salter isključivo bavi diplomatskom misiom i da pokuša dati doprinos da naša država u što kraćem roku postane članica EU.
Ambasador Satler  u koliko bude kao njegova prethodnica Popa blisko saradjivao sa vlasnicima tabloida Vijesti i Dritanom Abazovićem neće napraviti nikakav pomak kako bi se Crna Gora vratila na evropski kolosijek.

Finalno iskreno se nadam da će se Johan Salter tokom svoje misije isključivo baviti diplomatiom, a ne stvarima koje su  u prethodnom periodu bile pogubne po evropski put Crne Gore.

[top]