07 avg 2024

KNEŽEVIĆ I MANDIĆ IMAJU NAJVIŠE RAZLOGA DA ŽALE ZBOG ODLASKA POPE

0 Comment

Konačno dočekasmo da svoju diplomatsku misiju u Crnoj Gori okonča Oana Kristina Popa kontraverzna ambasadorka EU.

Sa razlogom kažem kontraverzna, jer se ponajmanje bavila diplomatskom misijom, a veći dio svog angažmana je posvetila baveći se onim što nije njena nadležnos, izbornim inžinjeringom i kadriranjem u državnim institucijama.

Zbog odlaska Pope najveći razlog za žaljenje imaju Milan Knežević i Andrija Mandić, jer je ona bila perfidni propagator da njihovi kadrovi dobiju važne funkcije u tužilačkim institucijama kao i u drugim državnim organima.

Oana Kristina Popa je imala više tajnih sastanaka sa Kneževićem i Mandićem na kojima su dogovarane akcije urušavanja DPS-a i njenog lidera Mila Đukanovića.

Ono što je važno da građani Crne Gore znaju da je Oana Kristina Popa imala izuzetno dobru komunikaciju sa ljudima iz BIA.

Ambasadorka Popa je bila direktan učesnik prljave kampanje koja se vodila da Milo Đukanović izgubi predśedničke izbore.

Takođe na insistiranje Milana Kneževića Popa je bila zagovornik potpisivanja Temeljnog ugovora koji je nanio nemjerljivu štetu Crnoj Gori.

Oana Kristina Popa je bila školski primjer kako se ne obavlja diplomatska misija, i lako se zloupotrebljava gostoprimstvo drzave u kojoj ste diplomata.

Posebno me je zabrinio potez predśednika Jakova Milatovića da odlikuje ambasadorku Popa koja je glavni krivac za trenutni haos u kojem se Crna Gora nalazi.

Iskreno se nadam da će zvanični Brisel kada bude delegirao ambasadore u Crnoj Gori viditi računa da to budu osobe koje će se ozbiljno baviti diplomatijom, a ne mešetarenjem koje je obilježilo Popin mandat.

[top]